Επίσημη παρουσίαση του επιστημονικού τόμου “Transformation of EU and Eastern Mediterranean Energy Networks” στην Αθήνα

Η νέα διεθνής έκδοση με αντικείμενο τις νομικορυθμιστικές και γεωπολιτικές παραμέτρους της ανάπτυξης των ενεργειακών δικτύων στην ΕΕ και την Ανατολική Μεσόγειο, με σημαντική επιστημονική ελληνική συμμετοχή, θα παρουσιαστεί στο ελληνικό κοινό στις 7 Μαρτίου στην Αθήνα.

Η παρουσίαση αφορά τον τόμο Transformation of EU and Eastern Mediterranean Energy Networks – Legal, Regulatory and Geopolitical Challenges του διεθνούς εκδοτικού οίκου Claeys & Casteels. Η συγκεκριμένη έκδοση εντάσσεται στην επιστημονική σειρά European Energy Studies και είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του Florence School of Regulation και του Ελληνικού Ινστιτούτου Ενεργειακής Ρύθμισης.

H εκδήλωση ετέθη υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Αθηνών και θα λάβει χώρα στο αμφιθέατρο Δρακόπουλου στα Προπύλαια επί της οδού Πανεπιστημίου στο κεντρικό κτίριο του Πανεπιστημίου Αθηνών στις 07.03.19 ημέρα Πέμπτη και ώρα 18:00.

Εισαγωγικό χαιρετισμό θα απευθύνει ο αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Καθηγητής κ. Ν. Μαραβέγιας, ενώ για το βιβλίο θα μιλήσουν ο πρώην Υπουργός ΠΕΝ Καθηγητής κ. Γ. Μανιάτης, ο κ. Γ. Αψούρης, Διευθυντής Νομικών Υπηρεσιών των ΕΛΠΕ, η κα. Ν.Καρακατσάνη, Μέλος της Ολομέλειας της ΡΑΕ και ο κ. Γ.Αυλωνίτης, Ειδικός επί Ρυθμιστικών Θεμάτων του ΔΕΣΦΑ. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος κ. Θ. Παναγούλης, διευθυντής του Energypress. Σύντομη παρέμβαση θα κάνει ο Καθηγητής κ. Α. Μεταξάς, συνεπιμελητής του τόμου.

Στην έκδοση, η οποία αποσπά ήδη σημαντικές θετικές αξιολογήσεις και κριτικές στα πλέον έγκριτα επιστημονικά διεθνή περιοδικά, συμμετέχουν ως συγγραφείς διακεκριμένοι Έλληνες και ξένοι επιστήμονες.

Ειδικότερα, μετέχουν με αναλύσεις τους, ο Dr. Jochen Mohr – Καθηγητής της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Λειψίας και Δικαστής θεμάτων Ενέργειας στο Ανώτατο Δικαστήριο του Ντίσελντορφ, ο Καθηγητής Αντώνης Μεταξάς, η Σοφία Μιχελάκη, Διευθύντρια Δραστηριοτήτων Νομικών Υπηρεσιών του ΔΕΣΦΑ, ο Μιχάλης Μαθιουλάκης, Διευθυντής Επιστημονικής Έρευνας του Ελληνικού Ινστιτούτου Ενεργειακής Ρύθμισης, η Δρ. Φωτεινή Μπέλλου, Επίκουρη Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, η Αλεξία Τροκούδη, Διευθύντρια Νομικής Υποστήριξης Ρυθμιστικού & Κανονιστικού Πλαισίου Ενέργειας των ΕΛΠΕ, ο Μάριος Ανδρικόπουλος, Νομικός Σύμβουλος της Elpedison και η Γεωργία Πατσαρούχα, δικηγόρος Αθηνών.

Τον τόμο έχουν επιμεληθεί δύο διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί με εξειδίκευση στα ενεργειακά δρώμενα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Dr. Leigh Hancher, Καθηγήτρια στο Tilburg University και στο Florence School of Regulation και ο Δρ. Αντώνης Μεταξάς, Επ. Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Καθηγητής στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του Πανεπιστημίου του Βερολίνου στο γνωστικό αντικείμενο της Ενεργειακής Ρύθμισης.

Το αναγνωστικό κοινό μπορεί να παραγγείλει και προμηθευτεί το βιβλίο κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ή και οnline από τον εκδοτικό οίκο στον κάτωθι σύνδεσμο: https://claeys-casteels.com/Transformation-EU-Eastern-Mediterranean-Energy-Networks-Legal-Regulatory-Geopolitical-Challenges

Share

Subscribe to our Newsletter!

Sign up to receive environmental news and updates!