Έκδοση νέου επιστημονικού τόμου από το HERI και το FSR

Transformation of EU and Eastern Mediterranean Energy Networks – Legal, Regulatory and Geopolitical Challenges

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Ενεργειακής Ρύθμισης και το Florence School of Regulation προχώρησαν στην έκδοση ενός νέου βιβλίου με αντικείμενο τις ενεργειακές εξελίξεις στην ΕΕ και την Ανατολική Μεσόγειο και με τη συμμετοχή διακεκριμένων ελλήνων και ξένων επιστημόνων. Πρόκειται για τον τόμο “Transformation of EU and Eastern Mediterranean Energy Networks – Legal, Regulatory and Geopolitical Challenges” που ανήκει στη σειρά European Energy Studies του διεθνούς εκδοτικού οίκου Claeys & Casteels.

Ο τόμος φέρει τις υπογραφές δύο διακεκριμένων ακαδημαϊκών με εξειδίκευση στα ενεργειακά δρώμενα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Dr. Leigh Hancher Καθηγήτριας στο Tilburg University και στο Florence School of Regulation και του Δρ. Αντώνη Μεταξά, Επίκουρου Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών και Καθηγητή στο διεθνούς φήμης Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του Πολυτεχνείου του Βερολίνου στο γωστικό αντικείμενο της Ενεργειακής Ρύθμισης, οι οποίοι έχουν αναλάβει την επιμέλεια του βιβλίου. Συγγραφείς της συγκεκριμένης έκδοσης είναι διακεκριμένοι νομικοί και ακαδημαϊκοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό καθώς και από μεγάλες ελληνικές ενεργειακές εταιρίες όπως ο ΔΕΣΦΑ, τα Ελληνικά Πετρέλαια και η Elpedison.

Στα έξι κεφάλαια του βιβλίου αναπτύσσονται πτυχές των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν τα ενεργειακά δίκτυα της Ευρώπης σε ρυθμιστικό και πολιτικό επίπεδο καθώς και το πλαίσιο γεωπολιτικών και στρατηγικών δεδομένων που επηρεάζουν την ενεργειακή διασύνδεση της ΕΕ με την Ανατολική Μεσόγειο.

Στη συγκεκριμένη έκδοση συμβάλλουν με αναλύσεις τους, ο Dr. Jochen Mohr – Καθηγητής του Πανεπιστημίου της Λειψίας και Δικαστής θεμάτων Ενέργειας στο Ανώτατο Δικαστήριο του Ντίσελντορφ, ο Καθηγητής Αντώνης Μεταξάς, η Σοφία Μιχελάκη, Διευθύντρια Δραστηριοτήτων Νομικών Υπηρεσιών του ΔΕΣΦΑ, ο Μιχάλης Μαθιουλάκης, Διευθυντής Επιστημονικής Έρευνας του Ελληνικού Ινστιτούτου Ενεργειακής Ρύθμισης, η Δρ. Φωτεινή Μπέλλου, Επίκουρη Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, η Αλεξία Τροκούδη, Διευθύντρια Νομικής Υποστήριξης Ρυθμιστικού & Κανονιστικού Πλαισίου Ενέργειας των ΕΛΠΕ, ο Μάριος Ανδρικόπουλος, Νομικός Σύμβουλος της Elpedison και η Γεωργία Πατσαρούχα, δικηγόρος Αθηνών.

Περισσότερες πληροφορίες για την έκδοση καθώς και για προ-παραγγελίες, μπορείτε να βρείτε εδώ:

http://claeys-casteels.com/EES/Transformation-EU-Eastern-Mediterranean-Energy-Networks-Legal-Regulatory-Geopolitical-Challenges

Subscribe to our Newsletter!

Sign up to receive environmental news and updates!